Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2011 16:00 - Обещанията на Исус, към всяка от седемте църкви в Асия
Автор: strannik Категория: Други   
Прочетен: 2337 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.05.2011 23:16


Ако един човек иска да бъде истински Християнин, не само на име, но на дело, то такъв няма как да не се интересува от думите, които е казал Този, на Когото носи името! За да се стреми да ги изпълнява и живее!
Защото да бъдеш Християнин, това означава да вървиш по пътя на Христос, да изпълняваш Неговите заповеди и да имаш надежда в Неговите обещания! А заповедите и обещанията са духовно свързани! В последната книга на Библията - "Откровение", Христос, чрез апостола си Йоан, изпраща слово, което макар и отправено към седем църкви в Асия, е слово за съдба на цялата църква Христова! Именно там се вижда много ясно тази духовна връзка, между заповедите и обещанията Божии.

ЕФЕСКАТА ЦЪРКВА
"Но имам нещо против тебе, ЗА ДЕТО ОСТАВИ ПЪРВАТА СИ ЛЮБОВ"
"На оногова, който побеждава, ЩЕ ДАМ ДА ЯДЕ ОТ ДЪРВОТО НА ЖИВОТА, що е посред Божия рай"

СМИРНЕНСКАТА ЦЪРКВА
"БЪДИ ВЕРЕН ДО СМЪРТ, и ще ти дам венеца на живота"
"Който побеждава, НЯМА ДА БЪДЕ ПОВРЕДЕН ОТ ВТОРАТА СМЪРТ"

ПЕРГАМСКАТА ЦЪРКВА
"Но имам малко нещо против тебе, задето имаш там някои, които държат учението на Валаама, който учеше Валаака да вкара в грях синовете Израйлеви, ТА ДА ЯДАТ ИДОЛОЖЕРТВЕНО и да блудствуват"
"На оногова, който побеждава, ЩЕ ДАМ ДА ЯДЕ ОТ СЪКРОВЕНАТА МАННА, и ще му дам бяло камъче, и на камъчето написано ново име що никой не знае, освен оня, който го получава"

ТИАТИРСКАТА ЦЪРКВА
"Но имам малко нещо против тебе, задето допускаш жената Йезавела, която нарича себе си пророчица, да учи и прелъстя рабите ми да блудствуват и ядът идоложертвено. И дадох и време да се покае за блудството си, но тя се не покая. Ето, нея хвърлям на постелка, а прелюбодействащите с нея - В ГОЛЯМА СКРЪБ, ако се не покаят за делата си"
"И който побеждава и пази делата ми до край, нему ще дам ВЛАСТ НАД ЕЗИЧНИЦИТЕ, и ще ги пасе с жезъл железен, като глинени съдове ще се строшат, както и Аз получих власт от Отца Си; и ще му дам утринната звезда"(за потвърждение в Духа на това откровение относно Тиатирската църква, прочитам и края на стих 23ти, където Христос заявява:) - "И всеки му от вас ще въздам според делата му"

САРДИЙСКАТА ЦЪРКВА
"Зная твоите дела носиш име, че си жив, а си мъртъв. Буден бъди и укрепвай останалото, което е на умиране; защото не намерих делата ти съвършени пред Моя Бог. Помни, прочее, как си приел и чул, и пази, и се покай. Ако ли не бъдеш буден, ще дойда върху тебе като крадец, и няма да узнаеш в кой час ще дойда върху тебе. Но в Сарди имаш няколко души, КОИТО НЕ СА ОСКВЕРНИЛИ ДРЕХИТЕ СИ, ТЕ ЩЕ ХОДЯТ С МЕНЕ В БЕЛИ ДРЕХИ понеже са достойни"
"Който побеждава, ТОЙ ЩЕ СЕ ОБЛЕЧЕ С БЕЛИ ДРЕХИ И НЯМА ДА ЗАЛИЧА ИМЕТО МУ ОТ КНИГАТА НА ЖИВОТА, а ще изповядам името му пред Моя Отец и пред Неговите ангели"

ФИЛАДЕЛФИЙСКАТА ЦЪРКВА
"Ти имаш малко сила и ЗАПАЗИ СЛОВОТО МИ И СЕ НЕ ОТРЕЧЕ ОТ ИМЕТО МИ."
"Оногова който побеждава ще направя стълб в храма на Моя Бог, и той няма вече да излезе вън, И ЩЕ НАПИША ВЪРХУ НЕГО ИМЕТО НА МОЯ БОГ, и името на града на Моя Бог, на новия Йерусалим, който слиза от небето от Моя Бог и Моето ново име"

ЛАОДИКИЙСКАТА ЦЪРКВА
"ЗАЩОТО КАЗВАШ: БОГАТ СЪМ, РАЗБОГАТЯХ И ОТ НИЩО НЕ СЕ НУЖДАЯ, а не знаеш, че ти си злочест и клет, сиромах, сляп и гол"
"На оногова, който побеждава, ЩЕ ДАМ ДА СЕДНЕ С МЕНЕ НА МОЯ ПРЕСТОЛ, както и Аз победих и седнах седнах с Отца Си на Неговия престол"

От тези духовно свързани стихове, аз достигам до истината, че това не е отминало слово, към отминали църкви в отминало време, но Слово, към цялата Църква на Господ Исус Христос, за всяко време, през всички тези 20 века и особено за този последен 21-ви век! И че това Слово не е "история", но винаги е било "настояще"! И че изобличенията към част от тези седем църкви, похвалите към друга част от тях, както и заповедите и обещанията към всички тях, са записани за всички истински Църкви днес, за да вникнат в дълбочина в тях, да ги проумеят и разберат, и да изберат в духа на коя от седемте да се намерят. И както Мойсей постави пред Израилтяните от една страна благословенията, а от друга проклятията, и им каза да избират (Второзаконие 28 глава), така и пред Църквата днес има поставен избор.

Избор, да остави първата си ЛЮБОВ ,
или да се покае и върши предишните дела, като за награда получи плодът на дървото на живота, който е ЛЮБОВТА на Отца!

Избор, да бъде вярна до СМЪРТ ,
или да бъде повредена от втората СМЪРТ !

Избор, да яде идоложертвено - което е самото БОЖИЕ СЛОВО, но лишено от Божия Дух и изопачено в света,
или да яде от съкровената манна, която е БОЖИЕТО СЛОВО, слизащо от небето, изпълнено с Духа и силно да роди добри плодове!

Избор за всички съставляващи Божията Църква, да бъдат хвърлени в голямата скръб, ако не се покаят за ДЕЛАТА си,
или да бъдат издигнати в позиция на власт над езичниците, ако пазят ДЕЛАТА Господни до край!

Избор, да бъдат будни с дела съвършени пред Бог, та да се облекат с БЕЛИ ДРЕХИ ,
или заспали, с ОСКВЕРНЕНИ ДРЕХИ и да се заличат имената им от книгата на живота!

Избор, ДА ЗАПАЗЯТ Словото на търпението и да не се отрекат от Името , за да бъдат ЗАПАЗЕНИ и те от часа на изкушението и да получат върху си написано Името на Бог, Новия Йерусалим, и "Моето ново име". Да, избор да запазят твърдото, яко и непоклатно Слово Господне и да станат твърди, яки и непоклатни стълбове в храма на Живия Бог,
или ДА НЕ ЗАПАЗЯТ това що имат и друг да вземе венеца им.

Избор, да станат ЗЕМНИ ЦАРЕ , на земни престоли, разбогатели и от нищо не нуждаещи се,
или НЕБЕСНИ ЦАРЕ - седнали с Христос на Неговия престол!


Тагове:   църкви,   седемте,   асия,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: strannik
Категория: Други
Прочетен: 57619
Постинги: 24
Коментари: 5
Гласове: 54
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930